May 11, 2016

Grillimättöä! -Kevätkarkelot 2016-

JKLDIY -kollektiivin toimesta Ravintola Rentukassa järjestettiin 6.-7.5. perinteikkäät Kevätkarkelot. Kahden päivän ajan kuultiin punkkia ja hardcorea, sekä soitannan lomassa Teijän Keittiö piti rasvaista grilliään. Tarjolla oli (seitan)makkaraperunat eli jyväskyläläisittäin taksari tai grilliannos härkäpapunugeteilla. Kaikilla mausteilla tietenkin! Isompaan nälkään annokseen sai vielä soijagrillivartaan.


DIY-ranut valmistettiin erityisellä Ostoskanava -tyyppisellä laitteella, mutta käsistään kätevä tee-se-itse -henkilö siivuttaa perunat kuorineen veitsellä. 3-4 isoa perunaa täyttää yhden uunipellin. Pilkotut ranut sekoitetaan kulhossa öljyn sekä mausteiden (esim. grillimauste) kera ja paistetaan uunissa 225 astetta 25-30 min. Tai 10 minuuttia Rentukan hasardissa uunissa.



 
Taksaria varten väänsimme Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjan Cola-seitania. Halusimme tarjota myös gluteenittoman vaihtoehdon joten annoksen sai myös Härkäpapunugeteilla, joiden ohje muokattiin Veikeä Verso -blogin reseptistä.

Härkäpapunugetit  n. 25 kpl

5 dl keitettyjä härkäpapuja
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl harissaa
+ muita mausteita maun mukaan (esim. persilja, oregano, chili...)
1,5 dl kaurahiutaleita + tarvittaessa kikhernejauhoja

n. 1 dl korppujauhoja ja 2 rkl seesaminsiemeniä leivitykseen

Monitoimi- tai sauvasekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää kikhernejauhoja tai kaurahiutaleita jos se on liian löysää nugettien tekoon. Vettä voi lisätä jos seos liian paksua.
Muotoile seoksesta ensin palloja, jotka litistät nugetin muotoon. Leivitä nugetit korppujauho-seesamsiemen seoksessa ja paista pannulla molemmin puolin öljyssä.





Herkullinen grillivartaiden ohje löytyy Pidempi korsi -blogista.

Lisukkeina toimivat valkosipulimajoneesi, kurkkusalaatti, paahdettu sipuli, tuore sipuli, marinoitu sipuli sekä tomaattikastike joka muokattiin Chocochilin Vegaanin currywurst -reseptistä jättämällä vegebratwurstit pois ja korvaamalla kuoritut tomaatit tomaattimurskalla.



Teijän korviin kulkeutui kaskuja siitä että festareiden jälkeen ensin piffillä puhutti ruoka, sitten vasta bändit ja JKLDIY:lle tullut palaute kuului "parasta keikkasapuskaa, mitä syöny koskaan". Kiitos kaunis, niin mekin teitä!


No comments:

Post a Comment