June 1, 2016

Sisukasta sapuskaa, Sisun tueksi

Rentukassa järjestettiin 27.5. iltamat leukemiaan sairastuneen Sisun sekä hänen perheensä tueksi. Mukana tukemassa oli lukuisia esiintyjiä, lahjoittajia levykirppikselle sekä koko joukko muita vapaaehtoisia. Teijän Keittiö lähti mukaan VapaaJkl:n tovereiden aloitteesta, tavoitteena myydä keikkakansalle ruokaa ja lahjoittaa jokainen euro Sisun tueksi.



Tukeaksemme Sisua mahdollisimman suurella summalla, pyrimme hankkimaan raaka-aineita lahjoituksina. Teijän sydäntä lämmitti kun huomasi kuinka moni oli valmis lähtemään mukaan lahjoituksiin; pyydettäessä tuntematon oli valmis pätkimään äitinsä raparperit ja kauppiaat tahtoivat tietää mitä tarvitsemme. Haluammekin kiittää jyväskyläläisiä kauppiaita, voileipägrillejään ja jatkojohtojaan lainanneita sekä herkkusuita jotka ostivat pöperöä!


Illan menyy sisälsi Italiansalaattia, Coleslawta, lämpimiä Meksikolaisia & Savuisia toasteja sekä Snickers -tyylistä patukkaa. Meksikolainen toast oli yhtä kuin mausteiset soijasuikaleet, raparperichutney, tomaattikastike, sipuli, jalopenot, vegejuusto ja kesäkurpitsa suljettuina ruis- tai kaurapalan sisälle. Savuinen toasti kunnioitti viime kesän Töhnötahnatoastia sisältäen savuista kikhernetahnaa, suolakurkkua, Srirachaa ja vegejuustoa.




Jälkkärinä lukuisilla huulilla viipynyt Snickers rakenneltiin GreenStreetFlow -blogin pohjalta vapaasti säveltäen mm. lahjoituksena saaduista banaanilastuista. Patukan pohjan raaka-aineena voi käyttää myös haluamiaan pähkinöitä, manteleita tai keksimurskaa. Kookosöljyn voi sulattaa jotta ainesten sekoittaminen käy vaivattomammin.

Snicker (n. 10 palaa)

1 dl banaanilastuja
1 dl maapähkinöitä
1 rkl kookosöljyä
1 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
(ripaus suolaa)

Jauha blenderillä tai sauvasekoittimella ensin banaanilastut ja maapähkinät. Lisää sen jälkeen loput ainekset ja sekoita. Painele tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita vuoka pakastimeen noin 10 minuutiksi. Valmista tällä välin toinen kerros.

2 rkl suolattua maapähkinävoita
1 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
1 dl suolapähkinöitä

Sekoita keskenään maapähkinävoi, siirappi ja vaniljasokeri. Levitä kerros pohjan päälle, ja sen jälkeen painele pinnalle suolapähkinät. Laita pakastimeen n. 15 minuutiksi ja valmista suklaa.

2 rkl kookosöljyä
3 rkl kaakaojauhetta
4 rkl siirappia
ripaus suolaa

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja kaada suolapähkinöiden päälle. Laita pakastimeen jälleen n. 15 minuutiksi, tai kunnes suklaakerros on jähmettynyt. Ota pois pakastimesta ja leikkaa tasaisiksi paloiksi.





2 comments:

  1. Oliko se herkullinen Italiansalaatti valmistettu Vegaaniliiton ohjeen mukaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka! Italiansalaatti tehtiin Vegaanin kotiruokakirjan ohjeella, jättäen porkkana pois. Salaatin majoneesi valmistettiin Yllin kyllin -kirjan ohjeella ja soijasuikaleet maustettiin lahjoituksena saadulla valmiilla mausteseoksella. Mutta Vegaaniliiton resepti vaikuttaa aikas samanlaiselta!

      Delete