Pottumuusi on hyvää. Se on myös helppoa ja halpaa tehdä, ja siitä saa vallan maistuvaa myös ilman lehmätuotteita. Tarvitset siihen haluamasi määrän jauhoisia pottuja (punaisessa pussissa), margariinia, suolaa ja sipulia.
Kuori ja pilko perunat kattilaan. Lisää vettä juuri ja juuri sen verran, että potaatit peittyvät. Kiehuta noin 15min tai kunnes perunan palat halkeavat helposti haarukalla tökätessä. Kaada neste kattilasta jonnekin talteen, älä heitä sitä pois. Survo perunat nuijalla ennemmin kuin käytät sähkövatkainta, sitä käyttämällä saat pian liisteriä. Lisää joukkoon keitinnestettä, (yrtti)suolaa, margariinia ja äärimmäisen pieneksi silputtua tavallista ja ruohosipulia. Halutessaan voi muusiin lisätä lorauksen soija- tai kaurakermaa. Anna seistä hetki ennen tarjoilua, jotta sipuli pehmenee.
Lisukkeesta pääruoaksi pottumuusi muuttuu kun lisäät valmiiseen muusiin liotettua ja maustettua soijarouhetta. Tarjoile ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.
No comments:
Post a Comment