March 1, 2017

Ystävyydelle!




12.2.2017 vietettiin vaaleanpunaisissa tunnelmissa Teijän versiota ystävänpäivästä. Oikeutta eläimille -järjestö julkaisi laajan kuvamateriaalin suomalaisilta eläintiloilta ja teurastamoilta, josta lisää osoitteessa https://elaintehtaat.fi/. Nyt eläinoikeusativisti on tuomittu avunannosta salakuvaukseen ja päiväsakkojen lisäksi maksettavaksi tulee tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut. Tässä vaiheessa Teijä pisti sormensa peliin sekä taikinakulhoon, sillä olisi pelkästään oikein osallistua eläintenystävän kuluihin yhdessä.



Monikulttuurikeskus Gloria muuntui rakkauden tyyssijaksi, vegaaniseksi leivoskahvilaksi. Paikalle ilmeistyi 105 Teijän ystävää joille maistui leivonnaiset, jäätelö sekä virvokkeet. Kahvilasta sai myös ostaa mukaan söpön leivosboksin ilahduttamaan kenties ystäviä, lähimmäisiä, tuttuja, tuntemattomia ja niitä elämän sokerpaloja. Näin lovee jaettiin sinne sun tänne ja leivoskahvila tuotti aktivistille 312 lahjoitettavaa euroa. Kiitos jokaiselle, kiitos ystävyydelle!




Seuraavaksi sitten niitä rakkauden reseptejä. Rocky roadin ohje löytyy tämän blogin edellisestä postauksesta. Porkkanakakku tehtiin Chocochilin ohjeella käyttäen kauramaitoa ja Violifen tuorejuustoa.




Kuppikakut limekuorrutteella

Pohjat:
• 5 dl vehnäjauhoja
• 3 dl sokeria
• 2 tl leivinjauhetta
• 0,5 tl suolaa
• 1,5 dl margariinia sulatettuna
• 2 dl kasvimaitoa
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kulhoon sulatettu margariini ja kasvimaito. Sekoita. Kaada taikina vuokiin, huomioi samalla että kuppikakut kohoavat jonkin verran uunissa eli älä täytä vuokia ihan täyteen. Paista 200 asteessa n. 15 min. Cocktail-/hammastikulla voit testata kypsyyden.

Kuorrute:
• 100 g margariinia (sininen Keiju)
• 5 dl tomusokeria
• 2 rkl limemehua
• ripaus vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään lusikalla ja lisää pursottimeen. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria, liian tönkköön lisää limemehua.




Jäätelöt tehtiin Puunhalaajan herkut -blogin ohjetta mukaillen.

Suklaa-maapähkinävoi & banaani-mustikka

1 prk säilykekikherneiden lientä
1.5 dl sokeria
1 prk kauravispiä
1 dl maapähkinävoita tai 1 muussattu banaani
0.75 rkl raakasuklaajauhetta tai mustikoita maun mukaan

Vatkaa säilykekikherneistä valutettu liemi sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen kunnes syntyy kova ja kiiltävä vaahto.  Lisää hiljalleen kauravispi ja jatka vatkaamista kunnes massa on vaahtoutunut uudestaan. Sekoita mukaan vielä haluamasi mausteet ja anna jäätyä pakastimessa noin neljä tuntia.




Kiitos ihanista rakkausviesteistä! Jos Teijän rakkausmetkut kiinnostaa niin ole kuulolla esim. Facebookissa, keväällä on tuloillaan TK:n uusien ilta!
XOXO, Teijä


No comments:

Post a Comment