December 29, 2016

Kuumia koiria

Mitä teki TK viime kesänä? Ainakin ruokki kadunvaltaajia hyvässä meiningissä Virallisella vegelautasella ja jättikekseillä. Painajaisissa painettiin lisää paitoja ja kangasmerkkejä (joita löytyy nyt myös ihanalla glitterillä koristeltuna!). Syssymmällä myytiin herkkupaloja Punkkirppiksellä osallistuaksemme Eläinsuojelukeskus Tuulispään laidunkeräykseen.Teijän Keittiö oli lokakuussa paikalla Höstfeisteillä tarjoamassa mahantäytettä festarikansalle.
Vegaaniset hodarit tekivätkin hyvin kauppansa ja paikoin niitä jopa jonotettiin kylmenevässä syysyössä.
Ja olivathan hodarit aivan todella herkullisia! Hyvin mielin ihmiset saivat ketsupit rinnuksille ja kurkkusalaatit viiksille.Lanttusämpylän sisään ängettiin Keittiönoidan tofu-seitannakki sekä erilaisia täytteitä.

Suvikoirasta löytyi nakin viereltä sinappikurkkusalaattia, paahdettua sipulia, valkosipulimajoneesia ja tottahan toki ketsuppia.

Karikoiraa taas mehevöittivät curry-tomaattikastike ja ananas-kurkumasinappicoleslaw.Keittiönoidan tofu-seitannakki

150g gluteiinijauhoja (vähän alle 3dl)
1/2 pkt savutofua
0,5 dl öljyä
1 dl vesi
2 rkl paprikajauhe
1/2 rkl sipulijauhe
1 tl korianteri
2 tl jeera
1/2 tl suola
1/2 dl soijakastike
2 tl savuaromi

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta tofu, vesi, öljy, soijakastike ja savuaromi esim. sauvasekoittimella. Lisää sose jauhoihin ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Tällä määrällä tulee noin 10 reilun kokoista nakkia. Muotoile ja pyörittele taikina nakeiksi ja kääri yksitellen folioon.

Paista 150-175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Nakit voi syödä semmoisinaan tai paistaa vielä pannulla öljyssä tai grillata. Nakit voi myös pakastaa myöhempää herkuttelua varten.No comments:

Post a Comment