January 13, 2013

Reseptejä

Lasagne


Soijasuikalekastike:

3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
0,3 dl tomaattipyreetä
1 tl tinjamia
2 porkkanaa pilkoituina
3 dl soijasuikaleita
5 tl kasvisliemijauhetta (esim. Reformi)
6 dl vettä
500g tomaattimurskaa
0,3 dl soijakastiketta
3 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattuna oreganoa
0,5 tl suolaa

Valkokastike:
0,45 dl kasvimargariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
7 dl soijamaitoa
2 laakerinlehteä
0,5 tl viherpippuria
0,25 tl muskottipähkinää
kiekko soijajuustoa tai 2 dl oluthiivahiutaleita
ripaus suolaá
200g-300g lasagnelevyjä

Valmista soijasuikalekastike: Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä pehmeiksi, ja valuta sitten niistä ylimääräinen kasvisliemi. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanoita öljyssä sokerin, paprikajauheen ja tom-pyreen kanssa noin 5 min. Sekoita joukkoon tinjami, soijasuikaleet ja tomaattimurska. Kiehauta. Lisää soijakastike, yrtit ja suola. Tarkista maku, ja lisää vettä jos kastike on liian paksua.

Valmista valkokastike: Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä jauhoja muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä ja lisää 1/3 osaa soijamaidosta koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää loppu soijamaito kahdessa erässä samalla sekoittaen. Lisää laakerinlehdet ja keitä kastiketta kokoon hetki. Sekoita joukkoon loput mausteet ja anna kastikkeen porista vielä muutama minuutti. Poista laakerin lehdet ja sekoita joukkoon raastettu soijajuusto tai oluthiivahiutaleet.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle kerros jompaa kumpaa kastiketta ja levitä päälle kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle kerros sekä soijasuikale- että valkokastiketta. Täytä samaan tapaan kaksi seuraavaa kerrosta. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vain kerros valkokastiketta. Halutessasi voit laittaa lasagnen päälle vielä raastettua soijajuustoa.
Paista lasagnea 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.


Vegaaninen hedelmärahka


purkki soija- tai kauravispiä (esim. Alpro Air&Creamy)
185 g maustamatonta soijajugurttia
0, 25 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
kookoshiutaleita
hedelmiä pilkottuina (esim. omena, banaani, persikka, päärynä, mandariini)

Vaahdota soija- tai kaurakerma ja sekoita siihen jugurtti. (Huom. Vegaaniset vispit vispautuvat paremmin jääkaappikylminä!) Lisää sitruunamehu, sokeri, vaniljasokeri ja kookoshiutaleita maun mukaan. Pilko hedelmät ja sekoita ne rahkaan. Valmista tarjoiltavaksi! :)








No comments:

Post a Comment