September 20, 2011

Pizzajuusto

Viime kerralla tarjoiltiin pizzaa ja perunasalaattia













Vegaanista uunissa sulavaa Cheezly -juustoa löytyy helposti marketeista. Juustoa on myös helppo valmistaa itse mustikkapöperöä -blogin ohjeella:

Kasvis”juusto”
noin 320 g

75 g tummansinistä keiju -margariinia
2 dl maustamatonta soijajuomaa
3/4 dl majoneesia
2 tl agar-jauhetta
1 – 1 1/2 tl suolaa
1/4 tl kurkumaa, väriksi
(1/2 dl ravintohiivahiutaleita)

Öljyä valmiiksi astia, jossa massa voi hyytyä.
Sulata rasva vesihauteessa tai mikrossa.
Sekoita muut aineet kattilassa (ei ravintohiivahiutaleita), lisää sula rasva.
Keitä liedellä noin 10 minuuttia, siitä kun laitat kattilan liedelle. Seoksen tulisi kuplia nätisti 5-7 minuuttia, sekoita koko ajan pohjia myöten.
(Lisää ravintohiivahiutaleet.) Kaada öljyttyyn astiaan ja anna jähmettyä 1-2 tuntia.

Kun massa on jähmettynyt, kumoa se säilytysastiaan.
Säilyy jääkaapissa noin viikon. Voi myös pakastaa kokonaisena palana tai raasteena.

Kaupoista löytyviä vegaanisia majoneeseja ovat X-tra Kevyt majoneesi ja Plamilin majoneesit. Majoneesi on myös nopea valmistaa itse seuraavalla ohjeella:

Majoneesi

 1 dl soijamaitoa
2 ½ - 3 dl öljyä
loraus sitruunamehua
suolaa maun mukaan

Sekoita soijamaito ja öljy tehosekoittimessa/sauvasekoittimella paksuksi majoneesiksi. Lisää loput ainekset ja sekoita vielä nopeasti kaikki keskenään. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Vielä kuvat viime kerran jälkiruuista

Mokkapala
Kookossuklaapala


No comments:

Post a Comment