Viime kerralla tarjoiltiin pizzaa ja perunasalaattia
Vegaanista uunissa sulavaa Cheezly -juustoa löytyy helposti marketeista. Juustoa on myös helppo valmistaa itse mustikkapöperöä -blogin ohjeella:
Kasvis”juusto”
noin 320 g
75 g tummansinistä keiju -margariinia
2 dl maustamatonta soijajuomaa
3/4 dl majoneesia
2 tl agar-jauhetta
1 – 1 1/2 tl suolaa
1/4 tl kurkumaa, väriksi
(1/2 dl ravintohiivahiutaleita)
Öljyä valmiiksi astia, jossa massa voi hyytyä.
Sulata rasva vesihauteessa tai mikrossa.
Sekoita muut aineet kattilassa (ei ravintohiivahiutaleita), lisää sula rasva.
Keitä liedellä noin 10 minuuttia, siitä kun laitat kattilan liedelle.
Seoksen tulisi kuplia nätisti 5-7 minuuttia, sekoita koko ajan pohjia
myöten.
(Lisää ravintohiivahiutaleet.) Kaada öljyttyyn astiaan ja anna jähmettyä 1-2 tuntia.
Kun massa on jähmettynyt, kumoa se säilytysastiaan.
Säilyy jääkaapissa noin viikon. Voi myös pakastaa kokonaisena palana
tai raasteena.
Kaupoista löytyviä vegaanisia majoneeseja ovat X-tra Kevyt majoneesi ja Plamilin majoneesit. Majoneesi on myös nopea valmistaa itse seuraavalla ohjeella:
Majoneesi
1 dl soijamaitoa
2 ½ - 3 dl öljyä
loraus sitruunamehua
suolaa maun mukaan
Sekoita soijamaito ja öljy tehosekoittimessa/sauvasekoittimella paksuksi
majoneesiksi. Lisää loput ainekset ja sekoita vielä nopeasti kaikki
keskenään. Ohenna tarvittaessa vedellä.
Vielä kuvat viime kerran jälkiruuista
Mokkapala
Kookossuklaapala
No comments:
Post a Comment