April 17, 2011

Reseptejä ja kuulumisia


Viime TK:ssa ruokana oli linssipihvejä, ohralisäkettä, juurestikkuja ja kermakastiketta. Jälkiruuaksi mustaviinimarjapiirakkaa.


Seesam-linssipihvit
(noin 15 kpl)


250 g vihreitä linssejä
sipuli
2 rkl ruokaöljyä
2 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
puoli tl chilijauhetta

Keitä linssejä noin 25-30 min kolminkertaisessa vesimäärässä. Hienonna sipuli. Siivilöi linssit ja muussaa tasaiseksi massaksi sipulin kanssa sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon öljy, mausteet ja jauhot. Anna vetäytyä hetki. Muotoile pihveiksi. (Käsien kasteleminen kylmällä vedellä helpottaa muotoilemista.) Leivitä pihvit seesaminsiemenissä ja paista pannulla, tai 200-asteissa uunissa 10-15 min. (Seesaminsiemet voi myös sekoittaa suoraan taikinaan.)




Marjapiirakka

150g tummansinistä keijua
1,25dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta

n. 4-5dl marjoja

Täyte:

2prk vaniljasoijajogurttia (2,5-3dl)

TAI

3dl maustamatonta soijajogurttia + ½dl sokeria + 1tl vaniljasokeria

Rasva ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekaisin ja lisätään rasvasokeriseokseen. Taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan, marjat päälle ja lopuksi täyte. Paistetaan uunissa 175-200 asteessa noin 20min.

Jos käyttää pakastemarjoja kannattaa ripotella niiden päälle 1rkl perunajauhoja. Marjoiksi sopii hyvin esim. mustikka, vadelma tai punaherukka. Jos haluu pellillisen tuplaa ohje.

Tämä viikonloppu meni Jyrockissa seitanhodareiden ja tofu-kasvisvartaiden merkeissä, mutta vappuna taas lutakon kahvilassa.

No comments:

Post a Comment