Eilisessä tapahtumassa, eli 24.1. tarjoilimme uppopaistettuja soija"lihis"piirakoita, kermaista papu-perunasalaattia, leivänpäällysteiksi tapenadea ja kidneypaputahnaa sekä jälkkäriksi rasvaa ja sokeria tirisevää "snickers"-kakkua ja suklaa-cupcakeja. Ihana rasvankäry leijaili Kulttuuriklubi Siperian huoneistossa, kun paistoimme noin 70 kappaletta uppopiirakoita..
Seuraava Keittiö onkin sopivasti ystävänpäivänä! Sinne on luvassa jotain sydämellisiä yllätyksiä, joista emme itsekään vielä tiedä..
Monet kyselevät meiltä valmistamiemme herkkujen reseptejä. Valitettavasti niitä on vaikea jakaa eteenpäin, kun suurin osa ruuanlaitosta koostuu improvisoinnista ja soveltamisesta.. Suuri inspiraation lähde on Inna Somersalon "Yllin kyllin herkkuja" -keittokirja, jonka reseptejä usein muokkaillaan TK-olosuhteisiin sopivammiksi. Yksi näistä on kermainen peruna-papusalaatti:
- 1 dl maustamatonta soijajugurttia
- 1 dl kaurakermaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 sipuli pilkottuna ja paistettuna
- 1 valkosipulinkynsi pilkottuna ja paistettuna
- 1 tl murskattuja viherpippureita
- suolaa, tuoretta ruohosipulia ja persiljaa
- 10 kpl keitettyä ja kuutioitua perunaa
- 2-3 suolakurkkua kuutioituna
- 2 dl keitettyjä valkopapuja
No comments:
Post a Comment